У посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије делегација Европске команде војске САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 12:42

У посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије делегација Европске команде војске САД

У званичној посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије, ове недеље борави делегација Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава, ради размене искустава у области трагања и спасавања, саопштило је данас Министарство одбране. Фото: Танјуг/Никола Недељковић Током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посете разматрају се кључна питања од значаја за безбедну и ефикасну реализацију борбеног трагања и спасавања и могућности за даљу сарадњу ваздухопловних снага Србије и САД у овој области.
Сличне оперативне процедуре користе се и приликом ангажовања хеликоптера у пружању помоћи цивилном становништву у ванредним ситуацијама.
Реч је о размени искустава у примени оперативних процедура у планирању и извођењу операција трагања и спасавања и употреби савремених уређаја и опреме који омогућавају потрагу, лоцирање и евакуацију припадника оружаних снага и цивила, из окружења и с неприступачних терена у свим временским и земљишним условима. Данашњој активности на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници присуствовали су вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић и амбасадор САД у Београду Кристофер Хил.
Фото: Танјуг/Никола Недељковић Тежишне активности реализују се на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, наведено је у саопштењу.
Pismo i tvitovi Kerns, Rota dokaz da Kurti uživa podršku za podrivanje mira

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије делегација Европске команде војске САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.