Вучић на конференцији о локалној инфраструктури у Палати Србија

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 12:29

Вучић на конференцији о локалној инфраструктури у Палати Србија

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Палату Србија, где је у његовом присуству бити потписан Уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи Северне обилазнице око Крагујевца. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Уговор потписују министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Горан Весић, в.д. директора Путеви Србије Зоран Дробњак и директор Србијааутопут Звонимир Марковић.
Уговор се потписује уочи Уводне конференције пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа у Србији – пројекат ЛИИД.
Укупна вредност ЛИИД пројекта износи 265,2 милиона евра, а 145 јединица локалне самоуправе ће у виду гранта добити средства која ће моћи да искористе за разне пројекте. Реализација пројекта ће трајати до 30.новембра 2028.године
Скупштина Србије је 28. априла 2023.године потврдила Споразум о зајму између Србије и Међународне банке за обнову и развој и Уговор о кредиту између Француске агенције за развој и Србије за реализацију пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Србији. Носилац пројекта је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Градови и општине ће имати право да конкуришу за реализацију пројекта у области рехабилитације и реконструкције постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградње нових пешачких прелаза, бициклистиччких стаза или простора за јавни превоз, повећања отпорности саобраћајне инфраструктуре на климатске промене изгардњом система за одводњавање, санацију клизишта, ојачавање обала итд.
Orlić:Od zapadnih zvaničnika prvi put možemo da čujemo da je Kurti kriv

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић на конференцији о локалној инфраструктури у Палати Србија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.