Ко треба да користи беланце, а ко жуманце за косу: Свако има своје предности и не одговара свима исто

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 11:36

Ко треба да користи беланце, а ко жуманце за косу: Свако има своје предности и не одговара свима исто

Жуманце и беланце су популарни састојци у домаћим третманима за косу због потенцијалних предности за здравље косе. Фото: Pexels/Helena Међутим, постоји дебата о томе који део јајета је бољи за косу.
Неки верују да је жуманце корисније, док други тврде да је беланце боље.
Шта је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << боље за косу: жуманце или беланце? Оба садрже хранљиве материје које могу бити корисне за косу, али имају потенцијалне недостатке које треба узети у обзир.
Жуманце садржи есенцијалне хранљиве материје као што су биотин и лецитин који подстичу раст косе, побољшавају текстуру косе и дају јој хидратацију.
С друге стране, беланца су погоднија за масну косу јер помажу у балансирању масноће у коси, док праменовима додају већи волумен, пише “емедихеалтх.цом”.
Мане Жуманце се тешко испира и често остави талог који може да учинити косу масном. Употреба жуманца можда није погодна за оне који имају алергију или преосетљивост на јаја.
Са друге сране беланца могу да осуше косу и да је учине ломљивом. Исто тако, и она се тешко испирају.
Предности жуманца на коси Јача косу Жуманца садрже низ хранљивих материја које су корисне за здравље косе. На пример, богата су протеинима, који су кључна компонента косе.
Аминокиселине у протеинима су битни за праменове и могу да помогну у побољшању отпорности и дебљине косе.
Смањује губитак косе Жуманца су добар извор биотина, врсте витамина Б који је важан за здрав раст косе. Недостатак биотина може да доведе до губитка или стањивања длаке. Поред тога, садрже и витамин Б12, који може допринети здрављу косе.
Побољшава раст и текстуру косе Имају обиље масних киселина, укључујући омега-3 и омега-6 масне киселине, које су битне за одржавање здраве косе и помажу у храњењу фоликула длаке и побољшању њене текстуре.
Спречава ломљење косе Жуманца су богата лецитином, фосфолипидом који помаже у спречавању ломљења.
Предности беланаца на коси Контролише масноћу Беланца садрже ензиме који могу да помогну у уклањању вишка уља са власишта, а овај ефекат може да буде користан за оне који имају масну косу.
Кроти коврџаву косу Богата су протеинима као што је албумин који може да помогне да се заглади кутикула косе и укроти коврџе.
Спречава бактеријске инфекције Садрже и лизозим, ензим који може да помогне у спречавању раста бактерија на кожи главе.
Ove namirnice i pića mogu da ofarbaju vaše zube

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ко треба да користи беланце, а ко жуманце за косу: Свако има своје предности и не одговара свима исто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.