Орбан: Рат у Украјини се не може решити на бојном пољу

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 10:15

Орбан: Рат у Украјини се не може решити на бојном пољу

Рат у Украјини се не може решити на бојном пољу, већ само дипломатским путем и разговорима, а први корак би био тренутни прекид ватре, изјавио је данас премијер Мађарске Виктор Орбан. Фото: Танјуг/John Thys, Pool Photo via AP Он је за државни радио рекао да Мађарска мора бити упорна у позивима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на мир, истичући да је рат веома скуп, да је Украјина остала без новца и да једва преживљава, преноси агенција МТИ.
Према оцени Орбана, украјинска војска је оперативна искључиво захваљујући западном новцу.
„Постоје два питања: једно се тиче одлуке председника Сједињених Држава о томе колико дуго ће они трошити милијарде овде у источној Европи, а друго је колико дуго Европа може да издржи“, рекао је Орбан.
Додао је да ЕУ може да генерише новац ако државе чланице дају свој новац у заједничку касу, али да остаје питање, како је навео, „колико можемо да издржимо када је европска економија у невољи и не видимо крај рата“.
Putin: Pjongjang čvrsto podržava Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Рат у Украјини се не може решити на бојном пољу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.