Шпанија: Народна партија верује да би могла да формира нову владу

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 08:16

Шпанија: Народна партија верује да би могла да формира нову владу

Шпанска конзервативна Народна партија (ПП) саопштила је данас да верује да би могла да формира владу, након што је десничарска странка Вокс наговестила да нец́е инсистирати да буде део владајуће коалиције. Фото: WikimediaCommons/David Adam Kess Генерални координатор ПП Елијас Бендодо рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да се отвара пут мањим странкама, које су се противиле учешћу Вокса у новој влади, да подрже Народну партију приликом гласања у парламенту.
„Правила игре су се променила и странке, које су раније заузеле јасан став, сада се суочавају са различитим околностима“, рекао је Бендодо за радио ЦОПЕ, преноси Ројтерс.
Међутим, из Баскијске националистичке партије (ПНВ) саопштили су да се њихов став није променио.
ПНВ је на друштвеној мрежи Икс поручила да неће преговарати са ПП о формирању владе у коју ће бити укључен Вокс.
Из Вокса су у недељу навели да ће њихова 33 посланика подржати већину у доњем дому шпанског парламента, како би зауставили социјалисте (ПСОЕ) да формирају, како тврде, „владу националног уништења“. На изборима прошлог месеца ни десничарски, ни левичарски блокови нису освојили довољно места за формирање већине.
ПП и Вокс, који су током кампање виђени као потенцијални коалициони партнери, освојили су заједно 170 од укупно 350 места у доњем дому парламента.
За већину је потребно најмање 176 посланика.
Egipatski fudbaler Mohamed Salah ne želi da napusti Liverpul

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанија: Народна партија верује да би могла да формира нову владу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.