Предности које деца имају од свакодневних шетњи

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 16:00

Предности које деца имају од свакодневних шетњи

Предности ходања за децу су бројне, због чега се ова активност истиче као једна од најпрепоручљивијих физичких активности у свету. Фото: Pixabay/Olichel Поред наведеног, сматра се полазном тачком за борбу против седентарног начина живота, једног од главних проблема нашег времена. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Иако су деца немирна и стално у покрету, то више није универзална норма. Један од разлога за то је и прекомерна употреба електронских уређаја, који су постали главна забава у многим домовима.
Супротставља се седалачком начину живота Једна од главних предности ходања, како за децу тако и за одрасле, заснива се на сузбијању лењивог начина живота. Данас деца дуго седе или леже, било у школи или код куће. Стога активности које укључују ходање могу бити полазна тачка за стицање здраве навике у свакодневној рутини. У исто време, ходање може бити мост за друге врсте корисних активности, као што је бављење спортом.
Ходање подстиче учење Учење је један од најважнијих аспеката живота детета, а боравак у школи заузима велики проценат његовог дана и дете улаже највише труда у школу. Међутим, понекад недостатак концентрације и мотивације може зауставити апсорпцију нових знања и вештина. Повећање физичке активности код деце утиче на концентрацију, подстиче машту и повећава мотивацију. То је зато што физичка активност повећава количину оксидоване крви која стиже до мозга, као и до других кључних делова тела. Доприноси здрављу кардиоваскуларног система Међу најпознатијим предностима ходања је побољшање здравља срца, плућа и циркулације. Да би деца стекла ове физичке предности, добра је идеја ходати најмање 30 минута сваког дана, чак и са варијацијама у интензитету.
Важан је за развој физичких способности Ходање је најбоља алтернатива за довођење у форму, а деца имају од тога исто колико и одрасли. Уколико су редовно активна, деца могу развити различите физичке и моторичке капацитете, међу којима се издвајају издржљивост и снага. Поред тога, могуће је побољшати агилност и флексибилност, али ове вештине захтевају комбиновани рад између ходања и других вежби.
Ходање побољшава расположење Расположење је још један важан фактор у животу деце, који утиче на већину њихових свакодневних задатака. Зато је неопходно што дуже одржавати расположење на позитивном нивоу.
Deca u doba pandemije: Do sada nije zabeležen ovoliki procenat gojaznosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предности које деца имају од свакодневних шетњи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.