ЕУ предожила санкције против Русије за још шест месеци

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:07

ЕУ предожила санкције против Русије за још шест месеци

Европска унија донела је данас одлуку да продужи санкције Русији за још шест месеци, до 31. јануара 2024. године, због војне агресије те земље на Украјину, наводи се на сајту Савета ЕУ. Фото: Танјуг/АР/Jean-Francois Badias „Ове санкције, први пут уведене 2014. године као одговор на руске акције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које су довеле до дестабилизације ситуације у Украјини, значајно су проширене од фебруара 2022. године, као одговор на ничим изазвану и неоправдану војну агресију Русије на Украјину“, наводи се у саопштењу.
Додаје се да се санкције односе на велики број сектора, међу којима су трговина, финансије, технологија, роба двоструке намене, индустрија, транспорт и луксузна роба. Поред тога, санкције покривају забрану увоза или трансфера сирове нафте и одређених нафтних деривата из Русије у Европску унију, избацивање неколико руских банака из система СWИФТ, као и суспензију емитовања за неколико „дезинформационих кућа које подржава Кремљ“.
Истовремено, уведене су и посебне мере за јачање способности ЕУ да се супротстави заобилажењу санкција, наводи се у саопштењу Савета Европске уније.
Si Kisindžeru: Stari prijatelji poput vas nikada neće biti zaboravljeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ предожила санкције против Русије за још шест месеци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.