Захарова о Сребреници: Демонизација Срба је недопустива

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 12:41

Захарова о Сребреници: Демонизација Срба је недопустива

Демонизација Срба као „геноцидног“ народа је неприхватљива, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући 28. година од злочина у Сребреници. Фото: Танјуг „Демонизација Срба у супротности је са међународним правом и не доприноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << постизању правог међунационалног мира“, рекла је Захарова, након чега је позвала јавност да догађаје из периода од 1992. године до 1995. године не тумаче политичари, већ научници и историчари, пренео је РТ Балкан.
Политизација ових питања само појачава међунационалну напетост и не може да помогне решавању задатака који се тичу јачања мира и безбедности у региону, поручили су из МСП-а Русије. Захарова је уједно истакла и да су се последњих дана у медијима БиХ пласирале различите измишљотине о ставу Русије о Сребреници.
Произвољне измишљотине о ставу наше земље о том питању, како је навела, Русија тумачи као намерну провокацију Запада.
„Русија се доследно залаже за објективну истрагу противправних акција које су биле усмерене против свих етничких група, укључујући Бошњаке, Србе и Хрвате, са циљем да кривци, без обзира на њихову националну или религиозну припадност, буду заслужено кажњени“, поручила је Захарова.
Није било веће штете на инфраструктури, нормализована ситуација на аеродромима

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова о Сребреници: Демонизација Срба је недопустива се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.