САД: Пенс не искључује могућност да буде сведок тужилаштва на суђењу Трампу

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 12:20

САД: Пенс не искључује могућност да буде сведок тужилаштва на суђењу Трампу

Бивши потпредседник САД Мајк Пенс данас није искључио могућност да буде сведок тужилаштва уколико се бившем председнику САД и његовом некадашњем шефу Доналду Трампу буде судило под оптужбама да је покушао да преокрене резултат председничких избора 2020. године. Фото: Танјуг/AP/John >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Minchillo Пенс је за Си-Би-Ес, на питање да ли би био сведок тужилаштва ако дође до суђења Трампу, рекао да не планира да сведочи, али није искључио ту могућност, пренео је Ројтерс.
„Али људи могу бити уверени да ћемо поштовати закон, да ћемо одговорити на законске позиве, ако до тога дође и да ћемо рећи само истину“, навео је Пенс, који је противкандидат Трампа на изборима Републиканске странке за кандидата за председника САД за изборе 2024. године.
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару САД, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.
Према оптужници, Трамп је у више наврата вршио притисак на Пенса да не одобри гласове Електорског колеџа.
У једном тренутку, како се тврди, Трамп је наводно рекао Пенсу да је „сувише поштен“.
Пенсово потенцијално сведочење и његове белешке могли би да постану кључни елементи тужилаштва на суђењу Трампу.
Трамп је јуче, први пут током кампање у оквиру страначких избора за председничког кандидата, напао Пенса.
Он је негирао да га је назвао „превише поштеним“ и описао га као особу која обмањује. Трамп је Пенса назвао и „Малим Мајком Пенсом“.
Papa poručio mladima da su potrebni katoličkoj crkvi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Пенс не искључује могућност да буде сведок тужилаштва на суђењу Трампу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.