Чачак: Олуја однела кров са трибина локалног стадиона, пао на пругу и пут

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 12:16

Чачак: Олуја однела кров са трибина локалног стадиона, пао на пругу и пут

Олујно невреме праћено кишом и грмљавином синоћ касно увече погодило је делове западне Србије, а највише штете причињено је на самој територији града Чачка, али и у околним месним заједницама. Фото: Танјуг/Бранко Лукић У чачанском селу Трбушани јак ветар подигао је и однео кров >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << трибина на стадиону ФК „Полет“, конструкција је пала на локални пут, али и пругу, па је неко време био у прекиду железнички саобраћај Чачак-Пожега.
„Штета је велика, кровна конструкција је пала на пругу и возови нису могли да саобраћају. Наш суграђанин је дошао и склонио је са пруге да возови могу да саобраћају. У току дана планирамо да склонимо конструкцију са пута да би грађани могли да га користе, мада имају саобраћајницу која им омогућава да могу да прилазе својим кућама. Очекујемо помоћ од града, јер без те помоћи ми ово не можемо да урадимо“, рекао је Лола Чвркић председник ФК „Полет“ из Трбушана.
Ни старији мештани не памте да је последњих година тако снажан ветар дувао на овим просторима. Кажу да је срећа само у томе да је град овога пута заобишао места у којима су пољопривредни радови у пуном јеку. „Срећа што није било града, невреме је негде оборило старе бандере. Однео је овај кров, вероватно да није добро урађена конструкција, али је изузетно био јак удар ветра, па је логично да дође до тога. Није било баш толико великих штета, али је невреме било изузетно, невероватно, удари су били баш јаки, право је чудо да није чупало ђрвеће“, рекао је мештанин Милија Ковачевић.
Синоћња олуја изазвала је и неколико пожара на територији града Чачка који су брзом интервенцијом ватрогасних екипа локализовани на време.
Povišica penzija od 55% rezultat povećanja prošle, ove godine i u januaru 2024

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чачак: Олуја однела кров са трибина локалног стадиона, пао на пругу и пут се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.