Није било веће штете на инфраструктури, нормализована ситуација на аеродромима

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 11:46

Није било веће штете на инфраструктури, нормализована ситуација на аеродромима

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да невреме није изазвало веће последице на самој инфраструктури, да су аеродроми у Београду и Нишу били затворени, истичући да је београдски аеродром наставио врло брзо са радом. Фото: Танјуг/Јадранка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илић Гостујући у Дневнику РТС-а, Весић је рекао да су у неком тренутку неки од путева били затворени због пада стабала, али да осим тога није било већих последица на самој инфраструктури.
„Два аеродрома су била затворена синоћ. Прво аеродром Никола Тесла у Београду који је затворен тачно у 20.21 и отворен је тачно у 21.01. Саобраћај је настављен, сада на аеродрому има неколико хиљада комада пртљага који су остали због тих авиона који нису оделтели, али то се сада решава“, објаснио је он. Напомиње да је аеродром у Нишу био затворен до 7.46 часова зато што је олуја однела кров са једне од помоћних просторија контроле лета, где је ушла вода, и да аеродром није могао да настави са радом док се није утврдила и санирала комплетна штета.
„Јутрос није одлетео авион за Крф из Ниша. Сада је ситуација нормализована на аеродрому Ниш“, додао је миистар.
Каже да је за истрагу пада два крана на Новом Београду надлежна грађевинска инспекција, односно градска инспекција у Београду, која ће сасвим сигурно спровести истрагу поводом те ситуације, али да постоји могућност да би до пада дошло и да је кран био потпуно обезбеђен због јачине олује.
Oluja pogodila Srbiju, evakuisano 15 ljudi (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Није било веће штете на инфраструктури, нормализована ситуација на аеродромима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.