Пекинг: Кинески председник се састао са Кисинџером

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 09:27

Пекинг: Кинески председник се састао са Кисинџером

Кинески председник Си Ђинпинг састао се у Пекингу са бившим америчким дипломатом Хенријем Кисинџером, објавили су данас кинески државни медији. Фото: Танјуг/Yue Yuewei/Xinhua via AP Више детаља о разговорима није саопштено, пренео је Ројтерс.
Кисинџер (100) се такође састао са највишим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кинеским дипломатом Ванг Јием и са кинеским министром одбране Ли Шангфуом у последњих неколико дана.
Кисинџер је обављао функцију државног секретара САД и саветника за националну безбедност у администрацији председника Ричарда Никсона и Џералда Форда и играо је кључну дипломатску улогу у нормализацији веза између Вашингтона и Пекинга 1970-их.
Вашингтон је саопштио да је информисан о Кисинџеровом путу у Кину ове седмице, али је навео да Кисинџер не делује у име владе САД.
Кисинџер је редовно посећивао Кину од одласка са функције.
Tramp ima rešenje za okončanje ukrajinskog sukoba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пекинг: Кинески председник се састао са Кисинџером се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.