Путин: Испуњење руских захтева услов за повратак договору о извозу жита

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 09:03

Путин: Испуњење руских захтева услов за повратак договору о извозу жита

Русија је спремна да се одмах врати договору о извозу житарица из црноморских лука уколико се испуне сви претходно договорени услови за руско учешц́е у тој иницијативи и поврати „првобитна хуманитарна суштина“ договора, поручио је данас руски председник Владимир Путин на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << састанку са званичницима Владе Руске Федерације. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kremlin via AP, Pool, File Према његовим речима, западне земље су у потпуности изокренуле суштину овог споразума, што је довело до генерисања профита за европске компаније и губитака за руске компаније и произвођаче, преноси ТАСС.
„Русија је више пута продужавала споразум о житу, показујуц́и чудесну издржљивост, стрпљење и толеранцију, али нико није хтео да испуни било какве обавезе према нашој земљи“, рекао је Путин и нагласио да је Русија морала да се носи са „ароганцијом и безобразлуком“ као и са „обец́ањима и празним причама“ Запада.
„Запад је учинио све што је могао да поремети договор, а сада западне земље практично лажу цео свет и тврде да је Русија наводно крива за нарушавање овог споразума“, рекао је руски председник.
Путин је истакао да је особље УН искрено настојало да се испуне све обавезе Запада, али да у томе није успело.
Према његовим речима, договор о житу довео је до директних губитака за руске пољопривреднике.
Путин је предочио да су се и руски произвођачи ђубрива такође суочили са сличним проблемом.
Australijanac koji je 3 meseca plutao Pacifikom sa svojim psom prvi put na kopnu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Испуњење руских захтева услов за повратак договору о извозу жита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.