Европска комисија објавила смернице о интеракцији са вештачком интелигенцијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 08:44

Европска комисија објавила смернице о интеракцији са вештачком интелигенцијом

Европска комисија је објавила интерне смернице за особље о коришћењу и интеракцији са онлајн генерисаним моделима вештачке интелигенције (АИ), посебно о њиховим ограничењима и ризицима. Фото: Unsplash/Unsplash+ „Смернице покривају алате треће стране јавно доступне на мрежи, као што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је CHatGPT. Оне имају за циљ да помогну особљу Европске комисије у разумевању ризика и ограничења које алати доступни на мрежи могу донети и да подрже одговарајућу употребу ових алата”, наводи се у пратећој белешци, пренео је Еурактив.
Конкретно, овај документ има за циљ да усмерава чланове особља у управљању ризицима и ограничењима генеративне АИ као што су ChatGPT, Bard и Stable Diffusion који генеришу садржај на основу корисничких упита.
Комисија је приметила како ови алати имају потенцијал да повећају ефикасност и побољшају квалитет радне канцеларијске продуктивности јер би могли да помогну у писању брифинга и развоју компјутерског кода, али да се употреба мора заштитити под одређеним условима. У смерницама се напомиње да „размотрени ризици и ограничења нису нужно релевантни за интерно развијене генеративне АИ алате Комисије”, преноси Танјуг.
Наводи и да ће се „интерни алати које је развила и/или контролише Комисија процењивати од случаја до случаја у оквиру постојећег корпоративног управљања за ИТ системе”.
Поред тога, наглашава се да га треба сматрати „живим документом” који треба да се ажурира на основу технолошког развоја и надолазећих регулаторних интервенција, односно Закона о вештачкој интелигенцији ЕУ.
Godišnja stopa inflacije u evrozoni u junu pala na 5,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европска комисија објавила смернице о интеракцији са вештачком интелигенцијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.