Буфон нови тим менаџер фудбалске репрезентације Италије

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 08:12

Буфон нови тим менаџер фудбалске репрезентације Италије

Легендарни италијански голман Ђанлуиђи Буфон, само дан након што је завршио играчку каријеру, именован је за тим менаџера фудбалске репрезентације Италије, саопштено је на сајту Савеза. Фото: Wikimedia Commons/Doha Stadium Plus Qatar Буфон је на тој позицији наследио легендарног Ђанлуку Вијалија, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који је преминуо у јануару после дуге и тешке болести.
Деби у стручнкм штабу селектора Роберта Манћинија имаће у септембру када Азури гостују Северној Македонији и дочекују Украјину.
„Враћам се у репрезентацију, јер је то дете, које је пре 30 година прошло кроз капију Коверћана први пут и даље оно које жели да сања и живи тај сан са италијанским навијачима“, написао је Буфон на друштвеним мрежама.
Он је рекордер са 176 наступа у дресу Италије, а након што је прошао све млађе категорије дебитовао је још у октобру 1997. на мечу са Русијом.
Са Италијом је освојио титулу првака света на Мундијалу у Немачкој 2006. године, има сребро на ЕУРО 2012, бронзу са Купа конфедерација 2013, а био је и првак Европе 1996. године са У21 селекцијом.
Rasmus Hejlund zvanično novi fudbaler Mančester junajteda

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Буфон нови тим менаџер фудбалске репрезентације Италије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.