Важни савети: Ево шта одмах треба да урадите ако изгорите и добијете опекотине

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 08:01

Важни савети: Ево шта одмах треба да урадите ако изгорите и добијете опекотине

Савети за оне који претерају са сунчањем. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Било би добро да сунцу нисмо толико изложени да дођемо до опекотина, али уколико се десе, постоји неколико брзих решења
Лето је време када се највише сунчамо, па било да смо на мору, језеру, базену или у дворишту >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << требало би да током овог периодиа посебно обратимо пажњу на кожу.
– Ниједна количина опекотина од сунца није добра. Многи људи сматрају да је у реду добити опекотине од сунца на почетку сезоне, јер ће то учинити вашу кожу јачом како бисте избегли даља оштећења од сунца или даље опекотине, а то заиста није истина – каже др Ида Оренго, председница дерматологије на Медицинском колеџу Бејлор у Тексасу.
Опекотине које добијемо од сунца могу да буду озбиљне, иако некада тако не изгледа. Важно је да се заштитите од превише излагања ултраљубичастом зрачењу током целе године, а посебно током лета када је већа вероватноћа да ћете време проводити напољу. Ипак, опекотине од сунца се грешком дешавају с времена на време, а ево шта дерматолози кажу да можемо да урадимо како бисмо убрзали процес њиховог нестајања.
Истуширајте се хладном водом Према Оренгу, чести хладни тушеви су добар начин да се помогне са болом који прати опекотине од сунца. Такође помажу у смањењу упале и смањењу отока и пликова. Топла вода ће само погоршати ситуацију, а обратите пажњу на то да сапун буде благ или га немојте ни користити.
Користите нежну хидратантну крему Алоја може бити од помоћи, али обратите пажњу да користите ону крему од алоје која нема много других састојака.
Хладне облоге Хладне облоге могу да делују умирујуће на иритирану кожу опечену сунцем. Да бисте то урадили, једноставно ставите влажан, хладан пешкир на опекотине од сунца.
Šta podrazumeva normalan tip kože? Često piše na etiketama proizvoda, ali ne znamo da li tu pripadamo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Важни савети: Ево шта одмах треба да урадите ако изгорите и добијете опекотине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.