Вучић: Стање на КиМ све више безбедносно а не политичко питање

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 19:43

Вучић: Стање на КиМ све више безбедносно а не политичко питање

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас уочи састанка са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом да је забринут развојем догађаја на КиМ, и то не само на северу већ на целом КиМ. Фото: Танјуг/Јадранка Илић “Не желим да играм игру сваљивања кривице, али >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ово је веома важно за нас јер почиње све више да буде безбедносно питање, а не политичко“, рекао је Вучић.
Он је рекао да и поред тога што Србија и НАТО другачије гледају на тензије на северу КиМ, сматра да је Приштина могла одговорније да реагује када је било напада и рањавања Срба са КиМ, јер ту није било никакве истраге.
“Истовремено има потпуно произвољних и арбитрарних хапшења Срба, то је нешто што смета, угрожава и брине српски народ где год да живи“, рекао је Вучић.
Он је истакао да Србија има професионални однос са снагама НАТО-а на КиМ, односно са Кфором, који је на “професионалан и обазрив начин“ третирао Србе на КиМ, и позвао Кфор да у оквиру резолуције 1244 настави да пружа сигурност и безбедност Србима на КиМ, зато што је у последњих шест месеци најмање шесторо Срба упуцано од стране тзв. косовских снага.
“Срећом, ниједан Албанац није погођен или повређен, што показује ко шта ради“, оценио је председник Србије.
Он је истакао да Србија жели мир и стабилност и да жели да одржи искрене односе са САД.
Vučić: Sa Lajčakom sam razgovarao o poslednjoj rundi tehničkih razgovora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Стање на КиМ све више безбедносно а не политичко питање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.