Стефан Кркобабић: За хероје са Кошара куће у селима Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 17:57

Стефан Кркобабић: За хероје са Кошара куће у селима Србије

Потпредседник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда Стефан Кркобабић изјавио је данас да охрабрује став и спремност Министарства за бригу о селу да се у оквиру програма доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << старосна граница од 45 година помери навише. Фото: Танјуг/ПУПС „Тиме би било омогућено да одређене категорије наших људи који су дали немерљив допринос у одбрани земље могу да конкуришу. Ту, пре свега, мислим на наше хероје са Кошара. На тај начин би сви они који немају свој кров над главом – били у прилици да га стекну. На њима би било да се определе за одређене крајеве Србије и да сами изаберу кућу са окућницом“, истакао је Кркобабић, саопштено је из ПУПС-а.
Министар за бригу о селу Милан Кркобабић рекао је данас ће до краја недеље бити додељена средства за куповину још сеоских кућа, чиме ће укупан број кућа, за чију су куповину додељена средства премашити 2.000, а нови власници ће у другој половини године моћи да конкуришу за додатну помоћ, до 1.200.000 динара, за покретање посла на селу.
Министар је, поред осталог, истакао да је изузетно битно што је основна карактеристика парова или појединица који су конкурисали за кућу на селу да су млађи од 30 година.
Pčelarima u Vojvodini dodeljeno 35 miliona dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стефан Кркобабић: За хероје са Кошара куће у селима Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.