Песков: Свима је јасно шта значи ако покушате да се петљате са Путином

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 14:36

Песков: Свима је јасно шта значи ако покушате да се петљате са Путином

Портпарол Кремља Дмитриј Песков демантовао је информацију да је Русија наводно сигнализирала јужноафричком председнику Сирилу Рамафоси да би хапшење руског председника Владимира Путина по налогу Међународног кривичног суда на самиту БРИКС-а значило објаву рата. Фото: Танјуг/Alexander >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Не, ми то никада нисмо рекли. Нико се није трудио да било кога натера да схвати било шта. У овом свету је свима апсолутно јасно шта значи када покушавате да се петљате са шефом руске државе. Тако да нема потребе да објашњавамо било шта било коме овде“, рекао је Песков новинарима, преноси ТАСС.
Како је саопштено из канцеларије јужноафричких лидера, Путин неће по обостраном договору присуствовати самиту БРИКС-а у Јужној Африци у августу, а Русију ће представљати министар спољних послова Сергеј Лавров.
Južna Afrika: Putin neće prisustvovati samitu BRIKS, Rusiju će predstavljati Lavrov

МКС је 17. марта издао налоге за хапшење руског председника Владимира Путина и комесарке руског председника за права деце Марије Лвове-Белове, наводећи да су они одговорни за незакониту депортацију украјинске деце.
Коментаришући одлуку, портпарол Кремља Дмитриј Песков је истакао да Русија није признала Међународни кривични суд. Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да одлуке МКС немају никаквог значаја за Русију и да би сви потенцијални налози за хапшење били правно ништавни.
Šef MI6: Prigožin i Putin zajedno pili čaj, to je misterija čak i za mene

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Свима је јасно шта значи ако покушате да се петљате са Путином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.