Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 14:10

Компанија Тесла затражила дозволу за проширење своје фабрике код Берлина

Компанија Тесла је затражила одобрење немачких локалних власти да изврше корените промене у својој фабрици у близини Берлина. Фото: Pixabay/Blomst Према агенцији Ројтерс, ово је кључни корак у плановима Тесле да прошири своје постројење и претвори га у највећу европску фабрику аутомобила.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Локално министарство животне средине и вода је данас објавило дугачку листу измена које Тесла планира да уради у овој фабрици. Тесла жели да удвостручи производни капаците фабрике на милион аутомобила годишње и 100 гигават-сати батерија за ЕВ, што је више возила него што може да произведе компанија Фолксваген у свом седиштву у Волфсбургу.
Измене обухватају и изградњу лабораторије за тестирање батеријских ћелија и проширење погона за рециклажу воде, а оне треба да ступе на снагу у првој половини 2024. године, како произилази из наведених докумената. Тесла прилично касни са плановима у Немачкој због великог броја приговора локалног становништва, углавном због утицаја фабрике на животну средину и коришћења воде, подсећа британска агенција.
Мештани ће до средине септембра моћи да уложе примедбе на овај план, а Тесла се обавезала да за ово проширење неће користити додатну воду, већ ће у складу са лиценцом рециклирати 1,4 милиона кубних метара воде. Тесла тренутно производи 5.000 аутомобила недељно у немачкој општини Гринхајде крај Берлина.
Pet zemalja EU će zajednički tražiti produženje zabrane uvoza žita iz Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија Тесла затражила дозволу за проширење своје фабрике код Берлина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.