Вучевић присуствовао гађању на „Пасуљанским ливадама“

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 13:43

Вучевић присуствовао гађању на „Пасуљанским ливадама“

Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас гађањима из противавионских самоходних артиљеријско-ракетних система ПАСАРС на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“, у оквиру редовне обуке припадника Војске Србије, саопштило је Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране. Фото: Танјуг/Андрија Гавриловић Министра Вучевића дочекали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић.
Како се наводи, они су информисали министра о досадашњој обуци у коришћењу поменутих противавионских система на „Пасуљанским ливадама“.
Фото: Танјуг/Андрија Гавриловић Након што се уверио у прецизност и обученост посада, министар Вучевић разговарао је са припадницима Војске и Војнотехничког института и честитао им на успешно погођеним свим циљевима у ваздушном простору и на земљи, истиче се у саопштењу.
„Досадашња модернизација противавионског самоходног артиљеријско-ракетног система ПАСАРС показала се веома успешном. Наставиће се са развојем овог сложеног борбеног система, који ефикасно може да се супротстави и одбрани од нове генерације оружја попут дронова и беспилотних летелица“, рекао је Вучевић.
Министарство је навело и да је током данашње активности приказано бојево гађање циљева на земљи из ПАСАРС-а употребом тренутно обележавајућих граната, као и циљева у ваздушном простору ракетним системом стрела 2-М и темпирном муницијом за топ 40 мм.
Singapur ima „najmoćniji“ pasoš na svetu, evo koja je Srbija na listi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић присуствовао гађању на „Пасуљанским ливадама“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.