Кардинал Зупи разговарао са Бајденом о страдањима у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 13:40

Кардинал Зупи разговарао са Бајденом о страдањима у Украјини

Папин специјални изасланик у оквиру мировних и хуманитарних иницијатива за Украјину кардинал Матео Зупи, разговарао је у Белој кући са америчким председником Џозефом Бајденом о активностима Ватикана на враћању украјинске деце депортоване у Русију. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Zemlianichenko У саопштењу које је објавила Бела кућа наводи се да су председник Бајден и кардинал Зупи разговарали о напорима Свете столице у пружању хуманитарне помоћи за решавање кризе изазване агресијом Русије у Украјини, преноси Ватикан њуз.
На састанку је било речи и о „залагању“ Ватикана за повратак око 19.000 украјинске деце која су доведена у Русију од почетка инвазије на Украјину 24. фебруара 2022. године. Како подсећа ватиканска агенција, кардинал Зупи, надбискуп Болоње и председник Бискупске конференције Италије, већ је покренуо ову тему током претходних мисија у Кијеву (5-6. јуна) и Москви (28.-30. јуна). У Русији је кардинал о томе разговарао са саветником Владимира Путина за спољну политику Јуријем Ушаковим, и комесарком за права детета Маријом Лвовом-Беловом.
Кардинал данас завршава дводневу посету Вашингтону, у оквиру које се састао и са неколико чланова америчког Конгреса. Служба за сарадњу са медијима Свете столице саопштила је да је циљ посете промоција мира у Украјини.
Његова мисија, како се наводи, „настоји да олакша размену идеја и мишљења у вези са тренутном трагичном ситуацијом, као и да пружи подршку хуманитарним иницијативама које имају за циљ да ублаже патње најугроженијих људи, посебно деце“.
Indija: Poplavne vode stigle do zidova Tadž Mahala

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кардинал Зупи разговарао са Бајденом о страдањима у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.