Додик: Желимо да подстакнемо Сарајаво да прихвати иницијативу Отворени Балкан

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 13:15

Додик: Желимо да подстакнемо Сарајаво да прихвати иницијативу Отворени Балкан

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци, на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем да РС подржава инцијативу Отворени Балкан и да жели да подстакне Сарајево да одстане од неразумне и нерационалне идеје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << којом то спречава а због које сви већ губе. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња „РС подржава иницјативу Отворени Балкан али је спречена неразумним и нерацоиналним односом Сарајева према том питању због чега губимо одређени ниво потенцијала“, рекао је Додик.
Додик је рекао и да је та одлука ствар Сарајева.
„Желимо да потакнемо на нову БИХ да се то урадил али видимо, међутим да све што долази из Србије, има патолошки однос и заснива се на мржњи и жељи за несупехом Србије и њеног народа, због чега се зустављају овако капиталне иницијативе као што је Отворени Балкан и све друге које воде ка бољој сарадњи БиХ као међународно признате државне заједнице и Србије“, навео је Додик. Додик је оценио да је Меморандум, који је потписан непосредно пред одржавање конференције веома важан јер ће коначно омогућити изградњу адекватног спомен-облежја за масовно страдање нашег народа у Јасеновцу.
„Намера нам је да уз све окупимо и нека друга стратишта како би на том истом месту приказали обим страдања Срба на овим просторима“, рекао је Додик.
Додик је изразио задовољство дводневним радом две делегације, а те сусрете је оценио као круну свега урађеног у претходном периоду.
Наставићемо све као што је договорено на Стратешком форуму, навео је Додик и изразио уверење да ће све бити урађено као на највишем нивоу.
Председник ДС је захвалио Вучићу што је мобилисао пажњу ка РС.
„То је било нешто што нам је било потребно, наравно да је новац важан, али за нас овде однос који Србија показује и пројекти које заједнички реализујемо су у психолошком и моралном смислу од непроцењиво већег значаја јер знамо да нисмо сами и напуштени“, истакао је Додик.
Подсетио је да је Вучић на почекту мандата покренуо нешто што нас окупља и што ће нас све окупити вечерас а то је обележавање све догађане од нациоланог значаја у Србији и РС.
Срби су како је рекао, учени да ћуте о својим страдањима која су била монстуозна да не би повредили оне који су их креирали и поручио да ће сада када се све променило наставити да говоре.
Nakon 28 godina „Oluja“ se stišala, ali ožiljci ostaju zauvek! Dragica sa Korduna preživela ono što mnogi ne mogu ni zamisliti – ipak započela novi život, bez mržnje u srcu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Желимо да подстакнемо Сарајаво да прихвати иницијативу Отворени Балкан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.