Северна Кореја се није оглашавала о уласку војника САД преко границе са Јужном Корејом

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 13:10

Северна Кореја се није оглашавала о уласку војника САД преко границе са Јужном Корејом

Северна Кореја данас се није оглашавала о необичном уласку америчког војника преко веома утврђене границе са Јужном Корејом. Фото: Танјуг/AP Photo/Ahn Young-joon Дан након што је војник друге класе Тревис Кинг ушао у Северну Кореју током јучерашњег обиласка пограничног села Панмунџом, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не зна се ништа о његовој судбини, пренео је АП.
То је први познати Американац притворен у Северној Кореји у последњих скоро пет година. Кинг (23) је био извиђач коњице у 1. оклопној дивизији који је одлежао скоро два месеца у јужнокорејском затвору због напада.
Пуштен је на слободу 10. јула, а у понедељак је послат кући у Форт Блис у Тексасу, где је могао да се суочи са додатним војним дисциплинским поступком и отпуштањем из службе. Отпратили су га до граничне службе, али он је напустио аеродром пре него што је ушао у авион.
Не зна се како је провео сате до придруживања посети селу Панмунџом и преласка преко границе јуче поподне.
Војска је објавила његово име и ограничене информације након што је Кингова породица обавештена. Кингова мајка рекла је за АБЦ њуз да је била шокирана када је чула да је њен син прешао у Северну Кореју.
Кинг се суочава са још најмање две оптужбе за напад у Јужној Кореји.
Секретарка за штампу Беле куће Карин Жан Пјер изјавила је да америчка влада сарађује са севернокорејским колегама на решавању овог инцидента.
Верује се да се амерички војник налази у севернокорејском притвору.
„Пажљиво пратимо и истражујемо ситуацију“, рекао је амерички министар одбране Лојд Остин на конференцији за новинаре у Пентагону, истичући да је пре свега забринут за добробит војника. „Ово ће се развити у наредних неколико дана и сати, а ми ћемо вас обавештавати“, истакао је он.
Kina započela pripreme za vojnu vežbu sa Rusijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја се није оглашавала о уласку војника САД преко границе са Јужном Корејом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.