Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 13:01

Кина започела припреме за војну вежбу са Русијом

Кинеско министарство одбране данас је саопштило да су бродови кинеске морнарице започели припреме за заједничке вежбе са руским поморским снагама. Фото: Танјуг/AP Photo/Basilio Sepe У вежби учествује више од 10 бродова и више од 30 авиона, пренела је агенција Синхуа.
Међу бродовима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су разарачи „Ћићихар“ и „Гуејанг“, фрегате „Заожуанг“ и „Рижао“, као и брод за снабдевање „Тајху“.
Са руске стране, између осталог, учествују фрегате „Громкиј“ и „Отлични“, преноси АП.
Заједничке вежбе, чији део би требало да се одржи у Јапанском мору, фокусиране су на комуникацију брод-брод, маневрисање у формацији и поморску потрагу и спасавање.
Кина има највећу морнарицу на свету и знатно је моћнија од руске, и по величини и по техничким способностима.
Од почетка руске инвазије, флоте ових земаља су одржале низ вежби и заједничких маневара.
Војна вежба ће бити одржана у тренутку када се Кина суочава са оптужбама западних званичника да подржава руску инвазију јер наставља блиску сарадњу са Москвом.
Australijanac koji je 3 meseca plutao Pacifikom sa svojim psom prvi put na kopnu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина започела припреме за војну вежбу са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.