Додик: Бећировић користан за распад БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 09:20

Додик: Бећировић користан за распад БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић „користан за распад БиХ“ и поручио да он „неће дисциплиновати Српску, нити ће се десити да она изгуби своја права“. Фото: Танјуг/СРНА/Борислав Ждрња
Додик је то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао поводом изјаве Бећировића, који је у уторак поново оптужио власт у Републици Српској за, како је навео, антиуставно и антидејтонско деловање и позвао НАТО да, како је рекао, конкретно настави да подржава мултиетничку БиХ.
Председник РС је у изјави за Срну оценио да Бећировић „доприноси још већој нестабилности у БиХ, покушава да буде интелектуалац, а у суштини не познаје ни право ни Устав“.
”Стално се позива на уставност и законитост и стално покушава да прикаже како се Република Српска понаша антиуставно, чак оне органе који не постоје у Уставу БиХ, као што су Суд и Тужилаштво, позива да делују“, рекао је Додик.
Оценио је да ће веома брзо доћи до тога да се због деловања Бећировића распадну и Председништво и Оружане снаге БиХ и додао да ће РС „морати да са таквом необузданом особом престане да комуницира јер то нема никаквог смисла“.
Додик сматра да је Бећировић „самозаљубљен“ и да мисли да је све оно што он мисли дефинитвно и да свако мора да поступа онако како он каже.
„Он мисли да је било довољно да буде изабран за члана Председништва у име муслимана и у том погледу да промени читав један свет. Право је чудо како сам себе није успоставио као медијатора у сукобу између Русије и Украјине или успоставио добру сарадњу између Кине и САД“, рекао је Додик.

Додик: Србима не може бити наметнута прича о Сребреници

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Бећировић користан за распад БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.