Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 09:03
Огромне количине јестивих намирница заврше на депонијама
Трећина хране која се произведе на свету никада се не искористи, а у НАЛЕД-у кажу да на депонијама 60 oдсто отпада чини, управо, храна.
Трговински ланци, ресторани, угоститељски и јавни објекти у чијем су саставу кухиње међу највећим су генераторима органског отпада.
Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << проценама, у Србији се годишње баци око 250.000 тона јестиве хране.
„Оно што смо ми, својевремено, покушали и представили Министарству заштите животне средине јесте да свако ко производи и ставља у промет више од 50 оброка дневно у обавези је да има оператера система, који ће на крају тај отпад за њих збринути”, рекао је Слободан Крстовић, директор Одељења за одрживи развој у НАЛЕД-у, а преноси РТВ.
Ruska TV kažnjena zbog neprikladnih sadržaja za mlade
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Огромне количине јестивих намирница заврше на депонијама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.