Италијани рекордери у органској производњи

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 09:00

Италијани рекордери у органској производњи

Италија је на првом месту у Европи по броју еколошких фарми, а сврстава се међу најуспешније по проширењу површина под овом производњом у односу на укупно коришћено пољопривредно земљиште. Фото: Pixabay/JerzyGorecki Наиме, 2022. њихова површина под органском производњом премашила је 2,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << милиона хектара, уз раст од 7,5 одсто, што је готово двоструко брже од стопе раста забележене 2021. године.
Од 2010. и засади под борганским културама су више него удвостручени (за 111 процената), што представља готово 19 одсто укупне корисне пољопривредне површине у тој земљи.
Када је реч о сертификованим произвођачима, у односу на 2021. евидентиран је раст од више од седам процената. Укупан број произвођача, прерађивача и увозника премашио је 92.000.
Нема прецизних података о броју оних који напуштају сектор, иако тај феномен постоји и у Италији.
Они који одустају углавном правдају излазак из тог посла високим трошковима сертификације и већих административних захтева, што је посебно проблем за мале произвођаче, преноси „Агроклуб”.
Могућност групне сертификације још није заживела у Италији.
Oko pet odsto ukupne proizvodnje struje u Srbiji dolazi iz vetra i sunca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италијани рекордери у органској производњи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.