Менаџери, инжењери, економисти и правници и даље најплаћенији у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 08:57

Менаџери, инжењери, економисти и правници и даље најплаћенији у Србији

Пријављени приходи за првих сто подносилаца пореских пријава са највећим исказаним дохотком крећу се у распону од 100 до 800 милиона динара, наводи се у саопштењу Пореске управе. Фото: Unsplash/emrealiriz Од сто највећих пријављених прихода, 65 одсто припада обвезницима са територије Београда, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а међу грађанима који су поднели пријаве 90 процената су домаћи држављани а 10 одсто страни.
Најчешће пријављивана занимања су менаџер, директор, инжењер, економиста и правник. Од укупног броја пријављених обвезника 91 проценат су мушкарци.
Одсек за координацију пореске контроле Београд је у 2023. години примио 5.123 пријава за утврђивање годишњег пореза на доходак грађана у општини Нови Београд, 4.914 из центра града, 2.163 из општине Вождовац, 1.977 из општине Звездара и 1.678 из општине Чукарица.
Одсек за координацију пореске контроле Нови Сад у 2023. највише пријава добио је из Новог Сада – 3.896, затим 409 из Зрењанина, 382 из Суботице, 381 из Панчева и 316 из Сремске Митровице. За све оне који су случајно или намерно заборавили да пријаве порез, а Пореска управа утврди да су им примања била већа од 3,7 милиона прописане су казне чланом 108 Закона о пореском поступку и пореској администрацији.
Тако ће физичко лице које није предузетник морати да плати од 5.000 до 150.000 динара уколико порезницима не поднесе уопште, или не поднесе пореску пријаву у законском или додатном року.
Indija ograničila uvoz laptopova, računara i tableta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Менаџери, инжењери, економисти и правници и даље најплаћенији у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.