САД брину за војника који је данас неовлашћено прешао границу Северне Кореје

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 20:41

САД брину за војника који је данас неовлашћено прешао границу Северне Кореје

Амерички министар одбране Лојд Остин изразио је данас забринутост за војника за кога се верује да се налази у севернокорејском притвору након што је „намерно ушао у ту земљу из Јужне Кореје“. Фото: Танјуг/Im Byung-shik/Yonhap via AP Он је додао да америчка војска још ради на прикупљању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << информација како би о томе обавестила породицу војника, пренео је Ројтерс.
„Има много тога што још покушавамо да сазнамо“, рекао је Остин на брифингу за новинаре.
Додао је да се верује да је војник у севернокорејском притвору.
„Зато пажљиво пратимо и истражујемо ситуацију“, напоменуо је Остин.
Против америчког војника, који је данас без дозволе прешао из Јужне у Северну Кореју, требало је да буде покренут дисциплински поступак у Сједињеним Америчким Државама, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименовани извор.
Његов прелазак границе је био „намеран и неовлашћен“, рекао је британској агенцији други извор.
Телевизија НБЦ претходно је известила да амерички званичници и даље прикупљају информације о инциденту, који долази усред појачаних тензија око нуклеарног програма Северне Кореје.
Америчка команда у овом азијском региону раније данас је саопштила да је неименовани мушкарац био у шетњи у Заједничкој безбедносној зони (ЈСА), у пограничном селу демилитаризоване зоне која дели две земље, а потом је ушао у Северну Кореју без дозволе, пренео је „Скај њуз“.
Tramp: Bajden i njegovo „ministarstvo nepravde“ žele da me uhapse usred kampanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД брину за војника који је данас неовлашћено прешао границу Северне Кореје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.