Макрон критикује потез антимонополских органа ЕУ да ангажује економисту из САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 18:21

Макрон критикује потез антимонополских органа ЕУ да ангажује економисту из САД

Француски председник Емануел Макрон критиковао је данас потез шефа антимонополских органа Европске уније Маргрете Вестагер, због ангажовања америчке економисткиње на кључном послу у борби против монопола у ЕУ. Фото: Танјуг/AP/Ludovic Marin Макрон је изразио запрепашћење чињеницом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да за тај посао није могао да се нађе неко из земаља Европске уније, пренео је Ројтерс.
„То имплицира да имамо веома озбиљан проблем са свим академским системима у Европи“, рекао је француски председника и додао да САД и Кина не би именовале странца у таквој улози.
Поред њега, и лидери главних политичких група у Европском парламенту осудили су именовање Фионе Скот Мортон (56), бившег главног економисте у америчком министарству правде током мандата некадашњег председника Барака Обаме.
Њихова забринутост односи се на то да је грађанин, који није из ЕУ, изабран да саветује Европску комисију о истрагама, високој технологији и њеној примени у низу значајних правила за обуздавање технолошких гиганта.
Макрон је навео да је Скот Мортон раније радила за „многе компаније, што би такође могло резултирати потенцијалним сукобима интереса“.
„Дакле, имамо много питања у вези са овим, што ме доводи у сумњу“, рекао је француски председник коментаришући Вестагеров избор.
SAD izdvajaju dodatnih 250 miliona dolara Ukrajini za podršku poljoprivredi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон критикује потез антимонополских органа ЕУ да ангажује економисту из САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.