Фразе које треба да користе родитељи који желе да одгајају успешну децу

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 17:01

Фразе које треба да користе родитељи који желе да одгајају успешну децу

Избор речи у разговору са децом је важнији него што мислите. Када сте преуморни или раздражљиви, може бити тешко остати позитиван док разговарате са својим дететом или га дисциплинујете. Фото: Pixabay/Pexels Међутим, важно је шта кажете и како кажете. Говор са емпатијом и љубазношћу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << може помоћи у ублажавању анксиозности, сумње у себе и ниског самопоштовања док деца расту, потврђују истраживања.
Позитивно родитељство може ојачати ментално здравље детета, довести до академског побољшања и промовисати благостање током тинејџерских година иу одраслом добу.
С друге стране, када родитељи срамоте децу, то смањује њихово самопоуздање и мотивацију. Деци су потребни и самопоуздање и мотивација за успех јер им ови квалитети помажу да се боље носе са животним препрекама и покажу отпорност.
Постоје четири фразе које користе родитељи који одгајају успешну децу.
Када дете започне посао, али га не заврши: „Одлично сте урадили посао. Зашто не бисмо…?“
Када је дете агресивно: „Знам да сте узнемирени, али не смете (ударати, гристи,…)“
Када се дете мучи са домаћим задатком: „Одлично си урадио овај задатак. Знам да можеш да урадиш још један.“
Када нисте пажљиво поступали са емоцијама свог детета: „Извините. Нисам био пажљив према вама. Почети са позитивним пре него што дођете до негативног је најефикаснији приступ.
Pet kvaliteta muškaraca koji osvajaju žene

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фразе које треба да користе родитељи који желе да одгајају успешну децу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.