Вучевић присуствовао гађањима из оклопног борбеног возила „Милош“

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 16:55

Вучевић присуствовао гађањима из оклопног борбеног возила „Милош“

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић данас је присуствовао гађањима из вишенаменског оклопног борбеног возила погона 4×4 „Милош“ на полигону Центра за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци“, саопштило је Министарство одбране. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране/Даримир Банда Гађањима је присуствовала и делегација Министарства одбране Мађарске, која борави у Србији у оквиру планираних активности са циљем јачања билатералне војно-техничке сарадње. Мађарску делегацију предводио је национални директор за наоружање Мађарске генерал Ласло Томбол.
Како је наведено у саопштењу, министар Вучевић, након што се уверио у прецизност и ватрену моћ вишенаменских борбених оклопних возила „Милош“ и обученост посаде, истакао је да Србија чува своју наменску индустрију и да се Војска Србије у доброј мери снабдева из сопствених капацитета.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда „Посебно је важно што део кључних борбених система, попут возила ‘Милош’, производимо сами. Наставиће се са улагањем у домаћу одбрамбену индустрију, као и са опремањем јединица Војске Србије најсавременијим борбеним средствима са циљем јачања борбене готовости“, нагласио је Вучевић.
Током данашње активности, приказано је гађање из даљински управљиве борбене станице 12,7 мм, уграђене на вишенаменском возилу „Милош“ 4×4, на даљини од 500м до 1200м.
Прилказано је и гађање из даљински управљиве борбене станице 20/3 мм КЕРБЕР на новој генерацији вишенаменског возила „Милош“ 4×4 повећеног капацитета са 10 седишта, на даљини од 1200м.
Министарство одбране наводи да је приказано и гађање посаде из вишенаменског возила „Милош“ 4×4 на блиским растојањима ради симулације борбе у заседи, те могућност возила „Милош“ у савладавању препрека по савременим светским стандардима.
Током дана реализовано је и гађање самоходне топ-хаубице 155мм Б-52 М-21 „нора“ на даљинама већим од 20 км, уз употребу домаћег система за управљање ватром.
Реализацији гађања присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.
Dodik najavio predlog zakona za proglašenje neprijatelja Republike Srpske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић присуствовао гађањима из оклопног борбеног возила „Милош“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.