Како се заштитити од топлотног удара?

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 15:01

Како се заштитити од топлотног удара?

Код првих знакова топлотног удара одмах пронађите хлад или климатизовану просторију и позовите лекарску помоћ, себи или особи са симптомима. Фото: Pixabay/geralt Посебно опрезни треба да буду срчани болесници Екстремне врућине је готово немогуће у потпуности избећи, али је важно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << знати како се одбранити од топлотног таласа, који је посебно опасан за старије и гојазне, особе са срчаним и респираторним обољењима.
Такође је потребан опрез са малом децом. Не излазите на врућину између 10 и 17 сати ако не морате, и увек носите са собом флашу воде и шешир. Тело се толико загрева да не може да се охлади знојењем. Неки од симптома топлотног удара су појачано знојење праћено хладном и лепљивом кожом. Најчешћи симптоми су главобоља, умор, жеђ и мучнина.
Код првих знакова топлотног удара одмах пронађите хлад или климатизовану просторију и позовите лекарску помоћ, себи или особи са симптомима. Особу које је доживела топлотни удар скините и расхладите хладним облогама по телу, за шта ће најбоље деловати мокри пешкири.
Охладите је млазом ваздуха, као да машете лепезом, али немојте је поливати јако хладном водом да се не би шокирала.
Понудите особи течност, најбоље воду, или раствор за рехидратацију, ако може да пије, најбоље неколико пута у малим гутљајима.
10 saveta vodećih šminkera za letnji make-up koji traje celog dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се заштитити од топлотног удара? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.