Детаљи истраге против Владимира К. испитан његов син К.К.

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 14:47

Детаљи истраге против Владимира К. испитан његов син К.К.

У оквиру истраге коју води Више јавно тужилаштво у Београду против Владимира К. због сумње да је извршио кривично дело Тешка дела против опште сигурности, данас је испитан његов син, који је 3. маја, пуцајући из пиштоља у ОШ „Владимир Рибникар“, лишио живота радника обезбеђења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и деветоро ученика, а тешко ранио петоро ученика и наставницу школе. Фото: Танјуг/Марко Ђоковић Син осумњиченог, који у време поменутих радњи није имао навршених 14 година и као такав није кривично одговоран, изјаву је дао у својству сведока у присуству законског заступника, своје мајке, саопштило је Више јавно тужилаштво. Он је испитан путем видео конференцијске везе успостављене између здравствене установе у којој се налази на опсервацији и Вишег јавног тужилаштва у Београду.
У тужилаштву, налазили су се поступајући јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду, пумономоћници оштећених и бранилац окривљеног Владимира К. Сва питања присутних упућена сину осумњиченог, постављена су преко поступајућег јавног тужиоца.
Подсећамо да Више јавно тужилаштво у Београду води истрагу против Владимира К. због сумње да је у претходном периоду обучавао свог 13-годишњег сина да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб како би увежбавао гадјање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби.
Такође, Владимир К. је, како се сумња, поступио супротно одредби члана 32, став 1, Закона о оружњу и муницији и супротно члану 2, став 1, Правилника о просторно техничким условима за безбедно смештање оружја и муниције, јер није обезбедио услове за безбедан смештај и чување оружја и муниције тако да оно не може доћи у посед неовлашћених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или сличним ормарима који се не могу лако отворити.
Сумња се да је, услед оваквог његовог поступања, 3. маја 2023. године његов син успео да додје у посед пиштоља марке „CZ Shadow“, калибра 9×19мм и пиштоља марке Ругер МК калибра 22 мм ЛР, за које осумњичени Владимир К. поседује дозволе надлежног органа, а које се налазило у неправилно обезбедјеном металном сефу у ормару који се налази у предсобљу стана. К.К. је оружје и муницију понео са собом у ОШ „Владимир Рибникар“ у Београду, где је испалио велики број хитаца и лишио живота радника обезбедјања и деветоро ученика, а ранио петоро ученика и наставницу школе.
Na Horgošu sprečen šverc veterinarskih lekova u vrednosti od 40.000 evra (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Детаљи истраге против Владимира К. испитан његов син К.К. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.