СМО: Топлотни талас на северној хемисфери у појачању

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 13:51

СМО: Топлотни талас на северној хемисфери у појачању

Топлотни талас на северној хемисфери требало би да се појача ове недеље, што ће изазвати пораст температура током ноћи и довести до повећаног ризика од срчаних удара и смртних исхода, саопштила је данас Светска метеоролошка организација. Фото: Танјуг/AP Photo/Wilfredo Lee „Температуре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Северној Америци, Азији и широм Северне Африке и Средоземља биће изнад 40 степени Целзијуса током већег броја дана ове недеље, како се топлотни талас буде појачавао“, навела је СМО у саопштењу, преноси Ројтерс.
Предвиђања су да ће минималне температуре током ноћи достизати нове рекорде, чиме се ствара ризик од повећаног броја случајева срчаних удара и смртних исхода, према СМО. „Док је већина пажње усмерена на максималне дневне температуре, ноц́не температуре представљају највеће здравствене ризике, посебно за рањиву популацију“, наводи се у саопштењу Светске метеоролошке организације.
Tajfun Talim prošao kroz južne kineske provincije, 230.000 evakuisano

Преузмите андроид апликацију.
Чланак СМО: Топлотни талас на северној хемисфери у појачању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.