Сијарто: Мађарска је за мир, упркос свим осудама

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 13:51

Сијарто: Мађарска је за мир, упркос свим осудама

Као сусед Украјине, Мађарска се залаже за најскорије могуће мировно решење и наставиће да ради у том смеру, „упркос свим осудама и нападима“, рекао је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто. Фото: Танјуг/AP photo/Libkos, File Сијарто је на Савету безбедности Уједињених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нација рекао да су Мађари већ платили „високу цену“ рата у Украјини, иако „нису одговорни“.
„Било је збуњујуће зашто аргументи Мађарске за мир нису позиција коју заступа већина“, рекао је он, пренео је МТИ.
Говорећи након украјинског колеге, Сијарто је рекао да су услови за почетне разговоре усмерени на дипломатско решење гори из дана у дан, и упозорио да „што дуже траје рат и што више оружја Украјина добије, више људи ће настрадати, а обим разарања ће бити већи“.
„Желимо да међународна заједница више шаље мировних порука, него оружја“, нагласио је Сијарто.
Izveden udar odmazde na objekte u kojima je pripreman napad na Krimski most

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Мађарска је за мир, упркос свим осудама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.