Аустралија: Чопор динго-паса напао џогерку на острву К’гара

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 12:01

Аустралија: Чопор динго-паса напао џогерку на острву К’гара

Чопор аустралијских дивљих паса динга напао је у понедељак жену која је џогирала поред плаже на аустралијском острву К’гара, популарној туристичкој дестинацији, због чега су данас издата упозорења посетиоцима који планирају активности у природи. Фото: Танјуг/AuBC/CHANNEL 7/CHANNEL >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 9 via AP Жену стару 24 године напала су три или четири динга док је џогирала на плажи на острву К’гара у држави Квинсленд, највећем пешчаном острву на свету раније познатом као острво Фрејзер, саопштили су локални званичници, преноси АП. Национални парк који се налази на листи Светске баштине дом је дивљих паса динго који се сматрају најчистијим примерцима своје врсте.
Туристи су се вратили на ово острво након што су укинуте рестрикције уведене током пандемије и открили су да су динго-пси постали мање опрезни у присуству људи, што је повећало опасност и за људе и за ове животиње, предочила је чувар дивљих животиња Линда Берендорф.
Два случајна пролазника су спасила жену од динга који су покушавали да примене исту технику лова коју користе за вец́и плен попут валабија, рекла је Берендорфова.
Жртва је хеликоптером пребачена у болницу Хервеи Баи на копну, у стабилном је стању са вишеструким угризима по екстремитетима и по трупу, саопштила је Служба хитне помоћи Квинсленда. Администрација парка К’гара разматра да ли да се уништи чопор динго-паса, који укључује и оне јединске које су и раније испољавале „високо ризично понашање“ према људима, рекла је Бехрендорф.
Australija: Misteriozni predmet pronađen na obali Indijskog okeana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија: Чопор динго-паса напао џогерку на острву К’гара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.