Лајчак: Са Куртијем о ситуацији на северу и примени свих споразума

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 11:40

Лајчак: Са Куртијем о ситуацији на северу и примени свих споразума

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем разговарао о ситуацији на северу КиМ, даљем путу ка деескалацији и примени свих споразума из дијалога. Фото: Танјуг/Сава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Радовановић Лајчак се са Куртијем састао у понедељак, у оквиру симпозијума СИМИ који се одржава у Грчкој.
„На овогодишњем Сими симпозијуму имао сам корисну дискусију са премијером Аљбином Куртијем о тренутној ситуацији на северу Косова и даљем путу ка деескалацији и примени свих споразума из дијалога“, написао је Лајчак на Твитеру.
Курти је у понедељак на Твитеру написао да је са Лајчаком имао дуг разговор о смањењу тензија и нормализацији односа са Србијом. „Имао сам дуг разговор са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком на маргинама 25. симпозијума СИМИ на Криту о деескалацији тензија и нормализацији односа са Србијом“, навео је Курти.
Додао је да је „време било далеко топлије“ од њихове дискусије.
Perišić: Radnici mogu anonimno prijaviti rad na suncu i visokim temperaturama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лајчак: Са Куртијем о ситуацији на северу и примени свих споразума се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.