У Бечу се тестира водоник у термоелектрани-топлани

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 10:20

У Бечу се тестира водоник у термоелектрани-топлани

Бечко енергетско предузеће Вин Енерги (нем. Wien Energie) је у сарадњи са партнерским компанијама започело тестирање употребе водоника у термоелектрани-топлани Донауштат. По први пут ће се у постројењу мешати водоник са природним гасом који се иначе користи. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << питању је прво тестирање те врсте на парним и гасним турбинама у постројењу снаге преко 600 мегавати. Циљ овог покушаја јесте да се стекну увиди неопходни за конверзију термоелектрана-топлана на зелени гас. Водоник ће се мешати са гасом у више наврата од средине јула до средине септембра. Проценат водоника ће се постепено повећавати све до удела од 15 одсто. У наредном пројекту је планирано повећање удела водоника до 30 одсто.
Уколико покушај буде успешан постројење ће бити сертификовано за континуиран рад са водоником. Уз мешање 15 одсто водоника постројење би смањило емисију угљен-диоксида за 33.000 тона на годишњем нивоу. Водоник се сматра кључним извором енергије на путу ка климатској неутралности и може се производити као зелени водоник коришћењем обновљивих извора енергије.
Festival dizajna u Austriji „Vienna Design Week“ od 22. septembra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Бечу се тестира водоник у термоелектрани-топлани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.