Путујете, а желите љубимца некоме да поверите? Ово су цене пансиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 10:17

Путујете, а желите љубимца некоме да поверите? Ово су цене пансиона

Поред љубави је потребно да неко ко се бави овим послом буде и стручан и испоштује све законске обавезе. Фото: Pexels/Chevanon photog Ако одлучите да, пре него одете на пут, кућног љубимца оставите на чување, то треба да поверите регистрованим пансионима за ову услугу, поручује начелница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Одељења за инспекцијске послове Управе за ветерину Љиљана Ивањац.
Како је нагласила, поред љубави је потребно да неко ко се бави овим послом буде и стручан и испоштује све законске обавезе.
Ивањац је рекла да пансион мора да има одговарајући простор, објекат, јер се пансионом не може назвати неко двориште које не приличи животињи, потребна је храна, вода, нега и ветеринарска нега, и да ту буде неко обучен за поступање према животињи.
Уколико се деси, како је нагласила, одређени проблем са животињом, а пансион је регистрован за ту врсту делатности, власник пансиона сноси пуну одговорност.
“Ако сте регистровани, ви сте практично под надзором свих инспекција које су надлежне за ту област. То значи за такве случајеве имате пуну законску одговорност шта се десило животињи, другим речима иде се на суд. У другој ситуацији, када се илегално бавите тим послом, углавном ће бити грађанска парница и то су јако тешки поступци и доказивање”, објаснила је она.
На сајтовима када укуцате пансион за псе, добија се велики број таквих услуга, поједини пансиони се налазе у граду, али већина ван центра Београда.
Цене пансиона Како наводе из једног београдског пансиона, тренутно су јако велике гужве због годишњих одмора у свим пансионима у граду и ван града.
Навела је да цена услуга зависи од врсте и дужине боравка, као и да ли власник жели да донесе своју храну или не.
Цена по дану је, како је рекла, 1.000 динара без хране, а 1.500 са храном.
Пас може да спава у кући или у дворишту у посебном боксу. Друга власница, чији се пансион за разлику од прве налази ван града, рекла је да цена зависи од броја дана, величине паса, услуге.
“Ми у понуди имамо боксове 2×2 метра, ти пси се хране по упуствима власника, изводе три пута дневно, али су затворени и одвојени и цена по дану за бокс је 1.200 динара”, казала је она.
“Затим имамо чување паса, социјализованих у чопору и кућним условима где су 24 сата под надзором пуштени, спавају у дневној соби, излазе, играју се, хране се заједно и ту цена зависи од величине паса. Мали пси (малтезери, померанци, бишони …) су 1.500 динара по дану, средњи пси (биглови, корги, средње пудле…) су 1.800 динара по дану и велики пси (лабрадори, вучјаци…) су 2.350 динара по дану”, навела је власница.
Вип собе за мезимце “Имамо и Вип собе, одвојене климатизоване собе за псе који не могу у чопор или на посебан захтев власника. Ту је цена 3.000 динара по дану, храну доноси власник”, написала је она.
Како су власнице нагласиле, за пријем је потребно да власник донесе пасош са уредно уписаним вакцинама свог љубимца и потврду од ветеринара да је здрав, да је заштићен од крпеља и бува и да је очишћен од унутрашњих паразита минимум седам дана пре доласка.
Постоје и пансиони који нуде и услугу да пас спава са власником пансиона, да се шаљу слике и видео записи сваког дана како пас или друга животиња проводи време власнику.
Један део пансиона нуди и услуге дресера, ветеринарске услуге, затим услуге које подрзумевају опуштање љубимца, на пример да може да користи и купа се у базену.
Један део пансиона нуди и превоз љубимца од куће до пансиона и цена те усуге зависи од релације, од 1.200 до 1.800 динара.
На сајтовима ове услуге се могу наћи већ од 700 до 800 динара по дана без хране васника, до неколико хиљада динара.
Велики број њих нуди и попусте уколико љубимац борави у пансиону дуже од 10 или 15 дана.
Zbog čega su ljudi rođeni u julu posebni? Krasi ih ovih šest osobina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путујете, а желите љубимца некоме да поверите? Ово су цене пансиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.