Премијер Јапана стигао у посети УАЕ, главне теме енергетика и зелена технологија

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 07:16

Премијер Јапана стигао у посети УАЕ, главне теме енергетика и зелена технологија

Премијер Јапана Фумио Кишида допутовао је данас у посету Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ), а очекује се да ће главне теме разговора са званичницима ове земље бити енергетика и зелена технологија. Фото: Танјуг/Hamad Al Kaabi/Emirati Presidential Court, via AP Након јучерашње посете Саудијској >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Арабији, Кишида је данас наставио турнеју по земљама Персијског залива, са циљем да својој земљи обезбеди залихе енергената и понуди јапанску зелену, еколошку технологију, преноси Ројтерс.
Кишида се након слетања у Абу Дабију срео са председником УАЕ, шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, и дискутовао са њим о стратешком партнерству две земље, пренела је ВАМ, државна агенција УАЕ.
Поменута агенција је навела да су двојица политичара потписала неколико уговора у разним секторима.
Очекује се да ће Кишида учествовати на пословном форуму УАЕ-Јапан, пре него што сутра настави своју турнеју посетом Катару.
Државни нафтни гигант АДНОК из Абу Дабија је раније саопштио да Јапан покрива 25 одсто својих потреба за производима од сирове нафте увозом из УАЕ.
„Сигурно снабдевање енергијом из УАЕ је дуги низ година подржало економски раст Јапана“, написао је Кишида у тексту који је јуче објавила државна агенција ВАМ из Абу Дабија.
Bajnens: Bitkoin blago pao ispod 27.000 evra, itirijum na 1.700 evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијер Јапана стигао у посети УАЕ, главне теме енергетика и зелена технологија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.