Сијарто: Мађарска продужава споразум о сарадњи са УНИЦЕФ-ом

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 21:45

Сијарто: Мађарска продужава споразум о сарадњи са УНИЦЕФ-ом

Мађарска продужава споразум о сарадњи са Дечијим фондом Уједињених нација (УНИЦЕФ) за годину дана у циљу побољшања ситуације деце која беже из Украјине, изјавио је данас у Њујорку мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. Фото: WikimediaCommons/U.S. Department of State „Основна питања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у вези са будућношћу деце у Украјини постају неизвесна, па деци треба највише помоћи“, рекао је Сијарто после састанка са извршним директором УНИЦЕФ-а, преноси МТИ.
Додао је да је Мађарска прошле године потписала споразум са УНИЦЕФ-ом у циљу обезбеђивања максималне подршке деци избеглицама из Украјине, приступ образовању и здравственој заштити.
“Око 1.300 школа и вртића у Мађарској примило је украјинску децу“, навео је.
Сијарто је истакао да УНИЦЕФ и Мађарска сарађују на спровођењу стручних програма за децу.
Такође је подсетио да је УНИЦЕФ пре осам година преселио свој глобални сервисни центар у Мађарску, додајући да се разговара и о могућности његовог проширења.
Bajden pozvao Netanijahua da poseti SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Мађарска продужава споразум о сарадњи са УНИЦЕФ-ом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.