Харис одбила позив Десантиса да разговарају о ропству у САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 20:07

Харис одбила позив Десантиса да разговарају о ропству у САД

Потпредседница САД Камала Харис одбила је позив гувернера Флориде Рона Десантиса да разговарају о новом наставном програму везаном за црначку историју, поручивши да са њим неће да разговара о теми ропства. Фото: Танјуг/AP Photo/Manuel Balce Ceneta „Нема округлог стола, нема предавања, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нема позива који ћемо прихватити како бисмо расправљали о непобитној чињеници: Није било ‘искупљујућих квалитета’ ропства“, поручила је у уторак Харис, преноси Ројтерс.
Десантис је претходно послао отворено писмо америчкој потпредседници, у којем је затражио да се састане са њом како би разговарали о наставном плану и програму о црначкој историји.
У новом курикулуму, између осталог, наводи се да су поробљени црнци „развили вештине“ које су „могли да примене у њихову личну корист“, наводи Ројтерс.
SAD zvanično pozvale kineskog ministra spoljnih poslova da poseti Vašington

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Харис одбила позив Десантиса да разговарају о ропству у САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.