Највећа грешка коју правимо после ручка

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 20:00

Највећа грешка коју правимо после ручка

Свима нам се бар једном у животу десило: добро смо јели, отежали су нам капци, па смо тек после ручка одлучили да легнемо и одспавамо. Фото: Pixabay/Life-Of-Pix Стручњаци тврде да је спавање одмах после оброка велика грешка коју треба избегавати. Штавише, препоручује се да не прилазите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кревету најмање два сата након јела.
Након јела, желучана киселина се више лучи, која има за циљ да разгради храну унету у организам.
Ако после ручка легнете у кревет, киселина ће лакше доћи до истог и горњег дела дигестивног тракта и изазвати пецкање, пецкање и друге симптоме жгаравице.
Осим тога, добијате поремећено варење, што ће заузврат отежава спавање. Људи који једу непосредно пре спавања чешће се буде ноћу и жале се на лош сан, него људи који једу неколико сати пре спавања.
Имајте на уму да се већина људи осећа уморно након јела. Може бити узроковано конзумирањем превише хране одједном, или једењем оброка богатог угљеним хидратима и мастима као што су печени кромпир са месом и хлебом, тестенина са тешким сосом и сличне комбинације.
Ако желите да избегнете умор и поподневни сан, бирајте боље уравнотежена јела која се састоје од немасног меса, рибе и орашастих плодова са доста зеленог лиснатог поврћа. Уместо кафе, попијте чашу воде, устаните и прошетајте најмање 15 минута на отвореном.
Odobreno: Namirnice koje možete da jedete uveče – nećete biti gladni i bolje ćete spavati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највећа грешка коју правимо после ручка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.