Лула: Надам се да ће споразум ЕУ и Меркосура бити потписан ове године

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:10

Лула: Надам се да ће споразум ЕУ и Меркосура бити потписан ове године

Надам се да ће споразум ЕУ и јужноамеричке трговинске оргнизације Меркосур бити потписан ове године, изјавио је данас председник Бразила Лула да Силва у Бриселу. Фото: Танјуг/AP Photo/Gustavo Moreno Он је навео да „уравнотежен споразум“ између две стране отвара нове хоризонте, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
„Желимо споразум којим ће бити сачувани капацитети обе стране, споразум који представља одговор на садашње и будуће изазове“, рекао је председник Бразила.
Стручњак Института за економска истраживања ИФО из Минхена, Лисандра Флах, је у петак позвала на брзо потписивање споразума о слободној трговини између ЕУ и Меркосура, чије су чланице Аргентина, Бразил, Парагвај и Уругвај. „Ратификација споразума је кључна како за Европу, тако и за Меркосур, да би проширили своје ланце снабдевања и смањили зависност од Кине“, навела је Флах.
Од 2011. до 2021. године је извоз из Меркосура у Европу пао за више од 25 одсто, а удео Кине у извозу Меркосура се у периоду од 2000. до 2018. године увећао са два одсто на 26 одсто, наводи се на сајту института из Минхена.
Mask: Kompanija Tviter izgubila polovinu prihoda od reklama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула: Надам се да ће споразум ЕУ и Меркосура бити потписан ове године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.