Пјонгјанг: Сестра Ким Џонг Уна упозорава САД на непромишљено деловање

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:05

Пјонгјанг: Сестра Ким Џонг Уна упозорава САД на непромишљено деловање

Ким Јо Џонг из Северне Кореје, сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, поручила је данас да би Сједињене Америчке Државе требало да избегавају, како је рекла „непромишљено деловање“ којим би могле да угрозе сопствену безбедност, пренела је централна севернокорејска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државна агенција КЦНА. Фото: Танјуг/Jorge Silva/Pool Photo via AP Коментар Кимове је изречен након што је Џејк Саливен саветник Беле куће задужен за националну безбедност изразио забринутост САД да би Северна Кореја након прошлонедељног тестирања своје прве интерконтиненталне балистичке ракете (ИЦБМ) могла да настави са припремама за друго тестирање ИЦБМ, преноси Ројтерс.
„Сједињене Државе би требало да избегавају непромишљено деловање и провоцирање Северне Кореје јер би то могло да угрози њихову безбедност“, изјавила је Ким Јо Џонг. Она је одбацила позиве САД на безусловне разговоре и оценила да Сједињене Државе греше ако верују да је разоружавање Северне Кореје могуће.
„САД се варају ако верују да би привременим прекидом заједничких војних вежби (са Ј. Корејом), распоређивањем стратешког наоружања или ублажавањем санкција (С. Кореји) могле да зауставе наше напредовање и остваре наше неповратно разоружавање“, поручила је Ким Јо Џонг. Пјонгјанг је недавно оптужио званични Вашингтон наводећи да су амерички шпијунски авиони прелетали ексклузивну економску зону.
Званични Пјонгјанг је осудио недавно упловљавање америчке ракетне подморнице на нуклеарни погон у јужнокорејске територијалне воде обећавши предузимање реципрочних мера.
Nemačka nastavlja da apeluje na Rusiju da produži sporazum o izvozu žita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пјонгјанг: Сестра Ким Џонг Уна упозорава САД на непромишљено деловање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.