Нетанијаху: Израел не иде ка грађанском рату, реформа правосуђа била неопходна

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 21:01

Нетанијаху: Израел не иде ка грађанском рату, реформа правосуђа била неопходна

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху поручио је да његова земља не иде ка грађанском рату, као и да је реформа правосуђа била неопходна. Фото: Танјуг/Ronen Zvulun/Pool Photo via AP „Грађанског рата неће бити. То вам гарантујем. Када се прашина буде слегла, људи ће схватити да је ово било неопходно“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Нетанијаху у интервјуу за америчку телевизију NBC.
Додао је да ће се страхови људи повући, те да ће видети да је Израел „исто толико демократски, као што је био и раније, ако не и још демократскији“.
Израелски премијер је нагласио да реформа правосуђа неће нашкодити блиским односима Сједињених Америчких Држава и Израела, који се на Вашингтон ослања у војном, безбедносном и обавештајном сектору. „Мислим да су наши односи добри. Мислим да ће се прашина слећи и да ће испоставити да, поред промена влада и администрација, Израел увек остаје најбољи савезник Сједињених Држава, а Сједињене Државе незаменљив савезник Израела“, поручио је Нетанијаху.
Израелски Врховни суд саопштио је раније данас да ће веће од 15 судија у септембру размотрити петиције против закона који је Нетанијахуова влада усвојила прошле недеље, а који је довео до масовних протеста.
Законом је, између осталог, ограничена моћ Врховног суда.
Talibani se sastali sa američkim izaslanikom, traže ukidanje sankcija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху: Израел не иде ка грађанском рату, реформа правосуђа била неопходна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.