Саливен: Рат у Украјини није запао у ћорсокак, али тешко иде против Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 20:40

Саливен: Рат у Украјини није запао у ћорсокак, али тешко иде против Русије

Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливен изјавио је данас да рат у Украјини није запао у ћорсокак, али је признао да и даље „тешко иде“ против Русије. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky „Рекли смо пре него што је ова контраофанзива почела да ће бити тешко и тешко је“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Саливен у интервјуу за АБЦ њуз.
Како је истакао, то је природа рата, али Украјинци настављају да иду напред.
„Настављамо да их снабдевамо неопходним оружјем и средствима да би то могли да ураде и они ће наставити да покушавају да поврате територију коју је Русија нелегално окупирала“, наставио је Саливен, указујући на оно што је назвао „напредак и на истоку и на југу“.
Украјинска контраофанзива на јужно-доњецком, артјомовском и пре свега запорошком правцу почела је 4. јуна.
Tramp: Ako budem ponovo izabran, mogao bih da zaustavim sukob u Ukrajini za jedan dan

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саливен: Рат у Украјини није запао у ћорсокак, али тешко иде против Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.