Руска држава преузела контролу над „Данон Русија“ и уделом Карлсберга у Балтику

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 19:27

Руска држава преузела контролу над „Данон Русија“ и уделом Карлсберга у Балтику

Руска држава преузела је контролу над руском подружницом француског произвођача јогурта „Данон“ заједно са уделом данске компаније „Карлсберг“ у руској пивари „Балтик“, наводи се у указу који је председник Русије Владимир Путин потписао данас. Фото: Pexels/Pixabay У уредби се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истиче да су удели страног власништва у „Данон Русија“ и пивари „Балтик“ стављени под привремени менаџмент руске државне агенције за управљање имовином – Росимушћество.
Овај потез долази након што су руске подружнице немачког „Унипера“ и финског „Фортума“ стављене под државну контролу у априлу, пренео је Ројтерс.
Кремљ је тада упозорио да би могао да привремено преузме више имовине западних држава као одмазду за потезе против руских компанија у иностранству.
Zamenica ministra odbrane UKR: Situacija na istoku zemlje eskalirala,teške borbe

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руска држава преузела контролу над „Данон Русија“ и уделом Карлсберга у Балтику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.